Σάββατο 27 Μαΐου 2017

NATURA SIBERICA VS MASTIC SPA

Γεια σας γεια σας γεια σας! Πολύ ζέστη, τα πρώτα μπάνια ξεκίνησαν και το δέρμα όπως και τα μαλλιά λόγω της ζέστης ζητούν φροντίδα! Σήμερα θα μιλήσω για δύο εταιρίες οι οποίες έχουν παρεμφερή γκάμα προϊόντων και θα γίνει Crush test για το ποια προϊόντα αξίζουν περισσότερο!Μιλάω για τα Ελληνικά προϊόντα Mastic spa και τα Σιβηριανά προϊόντα Νatura Siberica. Ο λόγος που σκέφτηκα να κάνω αυτό το crush test και ο λόγος που μου ήρθε σαν ιδέα είναι επειδή βλέπω να προωθείται η Natura Siberica που είναι ξένα προϊόντα και όχι τα Ελληνικά προϊόντα, έτσι αναρωτιόμουν Είναι τόσο κακά τα  Ελληνικά προϊόντα?? ή παίρνουμε ότι προωθείται και ότι μας πασάρουν? Αυτά τα ερωτήματα θα απαντήσω μέσα από το Crush test μεταξύ Natura Siberica και Mastic spa.


Η Natura siberica είναι μια εταιρία καλλυντικών προϊόντων από την Σιβηρία (?) με μεγάλη γκάμα με οργανικά , βιολογικά και φυσικά προϊόντα ομορφιάς. Εμένα μου έκανε εντύπωση ότι η απόδειξη έγραφε επάνω Βουλγαρία. Οπότε δεν είμαι σίγουρη τι παίζεται. 







Από την άλλη τα Mastic spa  είναι 100% ελληνικά, φυσικά προϊόντα με βάση την μαστίχα. Παράγονται και συσκευάζονται στην όμορφη Χίο και μου άρεσε που στην συσκευασία έγραφε proudly made in Greece. Δεν περιέχουν parabens , mineral oil, προπυλενογλυκόνες, αιθανολαμίνες, τριεθανολαμίνες. 









Θα ξεκινήσω με την μάσκα μαλλιών της Natura Siberica Οblepikha. Η συγκεκριμένη μάσκα μαλλιών δεν μου άρεσε καθόλου! Την πήρα γιατί την εκθείαζαν όλοι στο youtube και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Έχω πολύ σγουρά μακρυά μαλλιά και την αγόρασα για επανόρθωση. Αρχικά θέλω να πω ότι μυρίζει απαίσια λόγω του ιπποφαές που έχει μέσα. Και είναι ότι χειρότερο να μυρίζεις αυτή τη μυρωδιά μετά από μπάνιο. Το κακό είναι ότι δεν φεύγει με τίποτα αυτή η μυρωδιά! Στα μαλλιά μου δεν έκανε τίποτα! Για 15 ευρώ που κοστίζει θεωρώ ότι δεν αξίζει. Την άπλωνα στα μαλλιά μου και δεν απλωνόταν ομοιόμορφα λόγω του ότι είναι πολύ πηχτή. Αν την άπλωνα μόνο από τη μέση και κάτω στο μήκος των μαλλιών τότε τα μαλλιά στη ρίζα φρίζαραν λες και είχα βάλει το δάχτυλο στην πρίζα. Οπότε έπρεπε αναγκαστικά να την απλώνω από την ρίζα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα σε δυο μέρες να είναι τα μαλλιά λαδωμένα . Επίσης δεν μπορούσα να την ξεβγάλω με τίποτα! Χρειαζόταν πάρα πολύ νερό για να ξεβγάζω τα μαλλιά μου. Και αυτό με ενόχλησε. Τέλος βαραίνει πολύ τα μαλλιά. Όταν έχεις σγουρά μαλλιά και καταλήγουν σπαστά μετά την χρήση καταλαβαίνεις πόσο πολύ βαραίνει τα μαλλιά. 
Ένα πράγμα που ακόμα με ενοχλεί είναι ότι δεν γράφει στα ελληνικά τα συστατικά και τις οδηγίες! Αναφέρει όμως την ημερομηνία λήξης.
- 12 μήνες ζωής αφού ανοιχθεί
- δεν γράφει ποσότητα στη συσκευασία
- 15 ευρώ

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         VS






Μάσκα επανόρθωσης για κανονικά/ξηρά μαλλιά με μαστίχα και ελαιόλαδο από τα Mastic spa. Η συγκεκριμένη μάσκα δεν είναι τόσο πηχτή όσο της Natura siberica , έτσι απλώνεται πολύ εύκολα σε όλο το μήκος των μαλλιών χωρίς να σπαταλιέται προϊόν. Η μάσκα μυρίζει έντονα μαστίχα  που μετά το ξέβγαλμα αφήνει μια απαλή μυρωδιά μαστίχας που δεν είναι καθόλου αισθητή ή ενοχλητική. Για αυτό μην τρομάζετε την αρχή που θα μυρίσετε το προϊόν ότι μυρίζει έντονα. Μετά το ξέβγαλμα μυρίζει απειροελάχιστα . Ξεβγάζεται πανεύκολα χωρίς να χρειάζεσαι το νερό που χρειάζεται η Natura siberica. Τα μαλλιά γίνονται πολύ απαλά και ξεμπλέκονται εύκολα. Δεν είναι φριζαρισμένα όταν στεγνώσουν και οι μπούκλες μου παραμένουν γιατί δεν βαραίνει καθόλου το μαλλί. Όποτε την χρησιμοποιώ νιώθω καθαρό το κεφάλι μου γιατί αφήνει μια αίσθηση δροσιάς όπως κάποια σαμπουάν με μέντα. Τα μαλλιά δεν λαδώνουν ακόμα και αν χρησιμοποιηθεί στη ρίζα. Την τέσταρα ακόμα και τέσσερις μέρες άλουστη και πραγματικά ίχνος λιπαρότητας στα μαλλιά. 
- 12 μήνες ζωής αφού ανοιχθεί
- 150ml
- 15,80 euro



ΝΙΚΗΤΗΣ : Σίγουρα θα αγόραζα ξανά την μάσκα από τα Mastic Spa ! Ταίριαξε πολύ στα μαλλιά μου.









Θα περάσω τώρα σε ένα αφρόλουτρο το οποίο είναι χαλαρωτικό με άρωμα candy floss από την Natura siberica της σειράς organic shop body desserts. Αυτό το αφρόλουτρο μυρίζει τσιχλόφουσκα και όντως σου προσφέρει μια χαλάρωση αυτό το άρωμα. Η μυρωδιά στο σώμα δεν διαρκεί και μετά από λίγες ώρες εξαφανίζεται. Δεν μου άρεσε καθόλου γιατί είναι τόσο πηχτό σαν προϊόν και χρειάζεται κουτάλι για να το χρησιμοποιήσεις. Στην επιδερμίδα θεωρώ ότι δεν προσφέρει τίποτα το ιδιαίτερο. Ότι προσφέρουν και τα άλλα αφρόλουτρα που κοστίζουν την μισή τιμή από αυτό οπότε γιατί να ξαναμπώ στον κόπο να το αγοράσω? Για το άρωμα τσιχλόφουσκα?? Επίσης η συσκευασία δεν μου αρέσει καθόλου γιατί πρέπει να βουτάω ξανά μέσα το χέρι μου ή το κουτάλι και θεωρώ ότι μολύνεται! Και αυτό το προϊόν δεν γράφει τίποτα στα ελληνικά.
- 12 μήνες ζωής αφού ανοιχθεί
- 450 ml
- 9 ευρώ



                                                                              VS





Bath cream gel με μαστίχα και ελαιόλαδο από τα Mastic spa.  Καταρχήν έρχεται σε ένα μπουκάλι και δεν χρειάζεται να βουτάς τα χέρια σου μέσα. Δεύτερον είναι το πιο ενυδατικό αφρόλουτρο που έχω δοκιμάσει! Αφήνει το δέρμα απαλό και δεν χρειάζεται να βάλεις κάποιο body butter μετά. Μια σταγόνα αρκεί για να κάνω το μπάνιο μου! Επειδή είναι ρευστό και όχι πηχτό μια σταγόνα αρκεί για να εισχωρήσει στο σφουγγάρι και να κάνει πλούσιο αφρό. Για αυτό μην σας φαίνεται λίγη η ποσότητα. Διαρκεί πολύ καιρό. Η μυρωδιά του είναι καθαριότητας σαν να κάνεις βόλτα σε δάσος και έχει διάρκεια. To θεωρώ MUST HAVE προϊόν.
-12 μήνες διάρκεια ζωής αφού ανοιχθεί
- 360 ml
-8,90 euro



ΝΙΚΗΤΗΣ: Το bath cream gel από Mastic spa! Είναι το πιο ενυδατικό αφρόλουτρο που έχω δοκιμάσει.








Περνάω τώρα στο moisturizing body cream της Natura siberica από την σειρά organic shop body desserts σε άρωμα vanilla whipped cream.
Το συγκεκριμένο body butter δεν θα τα ξανααγοράσω για τον απλούστατο λόγο ότι δεν απορροφάται από το δέρμα. Αφήνει μια λαδίλα που κάνει και τα ρούχα να κολλάνε επάνω στο δέρμα. Επιπλέον αφήνει ασπρίλες πάνω στο δέρμα πράγμα που το κάνει πολύ κακό προϊόν. Επίσης έχω διαβάσει ότι τα σκουρόχρωμα body butters τους π.χ. με άρωμα σοκολάτας λερώνουν τα ρούχα. Πράγμα που σημαίνει ότι όντως δεν απορροφούνται. Τέλος δεν προσφέρει κάποια ουσιώδες ενυδάτωση και η μυρωδιά του που είναι υπέροχη σε μισή ώρα εξατμίζεται. 
- 12 μήνες ζωής αφού ανοιχθεί
- 450 ml
- 9,50 ευρώ

                                                                           VS




Body olive milk Mastic spa. Το συγκεκριμένο body milk έρχεται σε μπουκάλι και δεν χρειάζεται να βουτάς τα χέρια σου μέσα και να μεταφέρονται μικρόβια. Μυρίζει υπέροχα και είναι πολύ λεπτόρευστο. Απορροφάται από το δέρμα μέσα σε ένα λεπτό και δεν αφήνει ίχνος λιπαρότητας. Η μυρωδιά του είναι πολύ διακριτική και διαρκεί αρκετά! Ενυδατώνει πολύ καλά το δέρμα. Μια μικρή ποσότητα και καλύπτει όλο το σώμα.
-12 μήνες ζωής αφού ανοιχθεί
-300 ml
-13,90 ευρώ


ΝΙΚΗΤΗΣ : To body olive milk από τα Mastic spa! Το χρησιμοποιώ μάλιστα και σαν κρέμα χεριών γιατί ενυδατώνει τρομερά και δεν αφήνει λιπαρότητα! ΜUST HAVE προϊόν.







Body butter natura siberica organic shop με άρωμα creme burlee.
Ισχύει ότι είπα και παραπάνω για το άλλο body butter. Δεν απορροφάται, αφήνει λιπαρότητα, μετά από λίγο φαίνεται ένα λευκό φιλμ, κολλάνε τα ρούχα επάνω και αυτό που μου έκανε ακόμα χειρότερη εντύπωση είναι ότι δεν γράφει επάνω τα συστατικά.!!!!! Ούτε πόσο καιρό ζωής έχει αφού ανοιχθεί ούτε  ml ούτε τίποτα. Τραγικό προϊόν. Μόνο ωραία μυρωδιά έχει.
- 6 ευρώ
- δεν γράφει ποσότητα- δεν γράφει διάρκεια ζωής


δεν γράφει συστατικά δεν γράφει τίποτα!




                                                                       VS



Cocoa Hamamelis cream Mastic spa. Το συγκεκριμένο body butter έχει πολύ έντονη μυρωδιά μαστίχας και κρατάει όλη μέρα χωρίς να χάνει καθόλου την ένταση της. Μετά από κάποιες ώρες αυτό με ενόχλησε αρκετά να πω την αλήθεια. Αφήνει κάποια λιπαρότητα στο δέρμα και δεν απορροφάται 100%. Παρόλα αυτά ενυδατώνει πάρα πολύ την επιδερμίδα.
- 12 μήνες ζωής αφού ανοιχθεί
- 200 ml
-12,90 euro



ΝΙΚΗΤΗΣ: θεωρώ ότι είναι ισόπαλα προϊόντα λόγω των μειονεκτημάτων και από τα δύο προϊόντα. Δεν θα αγόραζα ξανά κανένα από τα δύο. Θα ήθελα όμως να δοκιμάσω κάποιας άλλης τους σειράς.









Ακόμα ένα προϊόν που έχω στην κατοχή μου είναι το body scrub από την Natura Siberica almond & honey milk από την σειρά organic shop body desserts. Το μόνο προϊόν που μου άρεσε από όλα αυτά που δοκίμασα είναι αυτό το body scrub. Κάνει πολύ ωραία απολέπιση και αφήνει το δέρμα ενυδατωμένο. Με λίγο βρεγμένο δέρμα κάνει καλή δουλειά αν βρέξεις πολύ το δέρμα τότε λιώνουν οι κόκκοι και δεν προσφέρει τίποτα. Επίσης είναι πολύ πηχτό και σκληρό σαν προϊόν που δεν απλώνεται εύκολα στο σώμα για να κάνεις scrub. Αυτό έχει σαν συνέπεια να μην απλώνεται το προϊόν στο σώμα εύκολα και να χρειάζεται πολύ ποσότητα. Αν ρίξεις λίγο νερό για να μαλακώσει τότε λιώνουν οι κόκκοι και δεν κάνει δουλειά. Με αδιάλυτους κόκκους κάνει βαθύ scrub. Επίσης αφήνει το δέρμα απαλό και ενυδατωμένο. Τέλος Δεν μου αρέσει καθόλου που πρέπει να βουτάω μέσα τα χέρια μου και γεμίζει μικρόβια το υπόλοιπο προϊόν.
- 12 μήνες ζωής αφού ανοιχθεί
- 450 ml
- 9 ευρώ



                                                                            VS





Olive body scrub Μastic spa. Και αυτό το προϊόν έρχεται σε μπουκάλι και δεν χρειάζεται να βουτάω χέρια μέσα. Είναι πολύ λεπτόρευστο και χρειάζεται απειροελάχιστη ποσότητα για να καλύψεις όλο το σώμα και να κάνεις απολέπιση.Έτσι δεν γίνεται σπατάλη προϊόντος.  Οι κόκκοι είναι από κουκούτσι ελιάς και δεν λιώνουν  καθώς τρίβω το προϊόν στο σώμα μου. Κάνει πολύ ήπια απολέπιση και δεν θα το συνιστούσα σε άτομα που θέλουν μια πιο σκληρή απολέπιση. Αφήνει το δέρμα απαλό και ενυδατωμένο. Αυτό που χρειάζεται σαν κάτι παραπάνω αυτό το προϊόν είναι περισσότεροι κόκκοι μέσα για να κάνει ακόμα καλύτερη απολέπιση. Οι κόκκοι που έχει δεν αρκούν για βαθύ scrub.



ΝΙΚΗΤΗΣ: Και τα δύο. Για καλοκαίρι που θέλω ήπια απολέπιση θα διάλεγα αυτό των Mastic spa. To χειμώνα που έχω πολύ ξηρότητα στο σώμα από το κρύο θα διάλεγα της Natura siberica. 







Τέλος έρχομαι στο περιβόητο northen soap. Καθαρίζει σε βάθος το δέρμα τόσο πολύ που το ερεθίζει και το ξηραίνει πάρα πολύ. Δεν μου άρεσε καθόλου γιατί το δέρμα μου με τραβούσε πολύ και κοκκίνιζε σε μεγάλο βαθμό. Το θεωρώ μια αποτυχία. Το χρησιμοποιούσα συχνά και ένιωθα το δέρμα μου να καίει. Σπυράκια δεν ελαττώνει αντιθέτως τα πολλαπλασιάζει. Δεν μου άρεσε καθόλου. Λέει ότι είναι για όλους τους τύπους δέρματος αλλά θεωρώ ότι αυτό είναι τελείως άστοχο μιας και όταν ξηραίνει τόσο πολύ το λιπαρό δέρμα δεν θέλω να ξέρω τι κάνει στο ξηρό.
- 12 μήνες ζωής αφού ανοιχθεί
- 120 ml
- 16 ευρώ

                                                                       VS







Mastic spa golden tears euphoria. Το συγκεκριμένο προϊόν είναι μια κρέμα εξισορρόπησης λιπαρότητας lakesis . Έρχεται σε μία υπερπολυτελή συσκευασία γυάλινη και το κουτί της είναι ξύλινο. Η μυρωδιά της είναι υπέροχη και η υφή της αραιή και κρεμώδης. Απορροφάται αμέσως χωρίς να αφήνει καμία λιπαρότητα. Αφήνει την επιδερμίδα ματ και αρκετά ενυδατωμένη. Πολύ ωραία κρέμα για λιπαρές επιδερμίδες. Η μυρωδιά του είναι έντονη και αυτό ίσως να μην αρέσει σε κάποιες.
- 12 μήνες ζωής αφού ανοιχθεί
- 50 ml
- 40 ευρώ



ΚΑΙ





mastacne hydraderm από mastic spa. Εξαιρετική 24 άωρη ενυδατική σμυγματορυθμιστική κρέμα προσώπου . Την αρχή που την άπλωσα στο πρόσωπο μου σκέφτηκα πόσο λιπαρή κρέμα είναι. Μετά από 1 λεπτό απορροφάται τελείως και γίνεται ματ. Δεν νιώθεις τίποτα στο δέρμα σου. Θεωρώ ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως primer πριν το μακιγιάζ. Ενυδατώνει πολύ καλά την επιδερμίδα. Το θεωρώ MUST HAVE προϊόν. PLUS το γεγονός ότι έρχεται σε αντλία.
- 12 μήνες ζωής αφού ανοιχθεί
- 50 ml
- 19 ευρώ


ΝΙΚΗΤΗΣ : Οι κρέμες από τα mastic spa. Έκατσαν πολύ καλά στο δέρμα μου. 



Γενικά θεωρώ ότι η Natura Siberica δεν έχει τόσο καλά προϊόντα όσο τα περίμενα  Μου άρεσε μόνο το scrub. Τίποτα άλλο. Το να πλασάρεις μυρωδάτα αφρόλουτρα και body butters χωρίς να προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο στο δέρμα δεν το θεωρώ επιτυχία. Θεωρώ ότι όλοι ενθουσιάστηκαν μόνο από τις μυρωδιές τους και τίποτα άλλο. Και δεν διαρκούν κιόλας οπότε δεν καταλαβαίνω προς τι ο τόσος ντόρος. Φθηνές συσκευασίες που δεν έκαναν τον κόπο να βάλουν ένα προστατευτικό κάλυμμα μεταξύ του προϊόντος και του καπακιού ώστε και εγώ σαν καταναλώτρια να είμαι σίγουρη ότι το προϊόν δεν έχει ανοιχθεί. Όπως επίσης δεν έκαναν τον κόπο να γράψουν στα ελληνικά τα συστατικά και τις οδηγίες χρήσεως. Πολύ μέτρια προϊόντα έως κακά θα τα χαρακτήριζα. Από την συσκευασία μου άρεσε ότι γράφει την ακριβή ημερομηνία λήξης του προϊόντος.

Από την άλλη οι συσκευασίες των Mastic spa είναι αρκετά προσεγμένες και έχουν και το προστατευτικό ανάμεσα στο καπάκι και το προϊόν. Επίσης γράφουν επάνω την ακριβή λήξη του προϊόντος και αυτό με κάνει να νιώθω ασφάλεια ότι το προϊόν δεν είναι παμπάλαιο. Όπως και με τα Natura siberica. Επίσης τα περισσότερα προϊόντα τους είναι σε μπουκάλια και νιώθω ασφάλεια ότι δεν μεταφέρονται μικρόβια μέσα στο προϊόν αφού δεν βουτάω τα χέρια μου. Τα συστατικά και οι οδηγίες χρήσης είναι γραμμένες και στα ελληνικά και είναι πολύ βολικό. Πολύ καλά προϊόντα και θεωρώ ότι έχουν εξελιχθεί σε σχέση με το παρελθόν. 

Προσωπικά τα Mastic spa ταίριαξαν πολύ καλά στα γούστα και στην επιδερμίδα μου και αυτό με εξέπληξε ευχάριστα. Θα ήθελα να δοκιμάσω και κάποια άλλα προϊόντα τους για να δω εάν είναι εξίσου καλά!!!! Τα mastic spa θα τα βρείτε ΕΔΩ
Τα natura siberica θα τα βρείτε ΕΔΩ

ΥΓ. Όλα τα προϊόντα δοκιμάστηκαν για eβδομάδες. Επίσης τα έδωσα να τα δοκιμάσει όλα και ο άνδρας μου για να έχω μία πιο σφαιρική άποψη και του άρεσαν περισσότερο τα προϊόντα από τα Mastic spa. Οπότε θεωρώ ότι τα προϊόντα των Mastic spa είναι και Unisex - αν μπορεί να μου επιτραπεί ο όρος- σε σχέση με των Natura siberica που πιστεύω ότι απευθύνεται μόνο σε γυναίκες λόγω των αρωμάτων τους.

Ελπίζω να σας άρεσε το blog post μου! Μέχρι το επόμενο σας φιλώ γλυκά.
ακολουθήστε με στο instagram: realreviewsbymaria
email συνεργασιών: realreviewsbymaria@gmail.com

26 σχόλια:

  1. Πολυ ωραιο και αναλυτικο το post σου! Η αληθεια ειναι πως παντου γίνεται ενας χαμουλης για τα natura siberica που σε κανει να θες να τα παρεις ολα! Δεν εχω δοκιμασει κανενα απο τα προϊόντα τους αν και ηθελα καποια στιγμη, μεχρι σημερα! Αρα τα θεωρείς υπερεκτιμημενα? Να σε ρωτησω και κατι για το μαυρο σαπούνι. Ποσο καιρο το χρησιμοποιουσες? Ειπες οτι εβγαλες σπυρακια μηπως βγαζει στην επιφάνεια οτι ειναι να βγει πιο γρήγορα και μετα είναι καλυτερα? Δεν ξερω αν με καταλαβαίνεις?! ☺ παντως μπραβο σου πολυ ενδιαφέρον post!!💋💋

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ηταν το προβλημα μονο τα σπυρακια..κοκκινιζε πολυ το δερμα και μου το ξηραινε πολυ!!!ενιωθα πολυ τραβηγμα!!! Το χρησιμοποιουσα 2 μηνες... του εδωσα δηλαδη ευκαιρια! Επισης ναι τα θεωρω υπερεκτιμημενα... γινεται πολυς ντορος μονο για τις μυρωδιες τους! Τα body butter τους δεν απορροφουνται με τιποτα!!!!

      Διαγραφή
  2. Και εγώ το φοβόμουν ότι δεν θα είναι τόσο τέλεια αυτά τα προϊόντα χωρίς ούτε ένα αρνητικό... Όλες λένε τα καλύτερα! Δεν έχω δοκιμάσει κανένα και η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να δοκιμάσω το μαύρο σαπούνι, τη μάσκα μαλλιων, κ ένα σκραμπ με μούρα που έχουν. Θα το σκεφτώ λίγο καλύτερα πιο απολα θα αγοράσω πρώτα κ αν μείνω ικανοποιημενη τότε θα αγοράσω κ τα υπόλοιπα... 💋

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Egw pantos me tin maska malliwn emeina polu euxaristimeni.. aaa k kati asxeto grafi ta ml sigoura einai 300i 350 apla prepei na koitakseis pl pfosektika tin suzkeuasia.to mauro sapouni etsi k etsi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις σγουρα μαλλια ή ισια???ειναι κοντα ή μακρυα??? Σε μακρυ σγουρο μαλλι χαλαει την μπουκλα επειδη το βαραινει... στα ισια μαλλια της μανας μου εκατσε καλα!

      Διαγραφή
    2. Εχεις σγουρα μαλλια ή ισια???ειναι κοντα ή μακρυα??? Σε μακρυ σγουρο μαλλι χαλαει την μπουκλα επειδη το βαραινει... στα ισια μαλλια της μανας μου εκατσε καλα!

      Διαγραφή
    3. Εχεις σγουρα μαλλια ή ισια???ειναι κοντα ή μακρυα??? Σε μακρυ σγουρο μαλλι χαλαει την μπουκλα επειδη το βαραινει... στα ισια μαλλια της μανας μου εκατσε καλα!

      Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Hello!
    Προσωπικά δοκίμασα κάποια προϊόντα της natura siberica λόγω των καλών εντυπώσεων και φυσικά της μυρωδιάς τους! Έχω δοκιμάσει δύο body butter από τη σειρα body desserts (chocolate & strawberry και banana milkshake) καθώς το μαύρο σαπούνι και τη μάσκα μαλλιών. Τα body butters τα θεωρώ υπεροχα και από άποψη ενυδάτωσης και μυρωδιάς. Ειδικά το banana milkshake είναι ο,τι πιο ενυδατικο εχω βάλει ποτέ μου. Πράγματι απορροφάται λίγο πιο αργά λόγω σύστασης αλλά δεν με ενοχλεί προσωπικά γιατί αφήνει μια ελαφριά γυαλάδα και μια αίσθηση ελαστικότητας, δεν κολλάει δηλαδή. Η μάσκα μαλλιών τίποτα το τρομερό. Το σαπούνι το μαύρο απλά άψογο, ομως θέλει αραιη χρήση μιας και ειναι δυνατο, 1-2 λεπτάκια και μετα ενυδατικη κρέμα για την εξισορρόπηση. Επισης τα σπυρακια ισως να εμφανιστηκαν λογω μυκητα που μαζευουν τα σφουγγαρια γενικα απο υγρασια, αρα καλυτερα με τα χερια. Θεωρώ πως είναι μια πολύ καλή εταιρία, όπως και η mastic spa φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικα το body butter σε εμενα δεν καταφερνε να απορροφηθει....μου αφηνε τρομερη λαδιλα ... οσο για το μαυρο σαπουνι μολις το σταματησα σταματησαν κ τα σπυρακια. Αν ηταν λογω μυκητα θα επρεπε να παρω θεραπεια γιατι ο μυκητας δεν θεραπευεται μονος του! Χαιρομαι που σε εσενα εκατσαν καλα τα προιοντα! ❤

      Διαγραφή
  6. Πράγματι έχει να κάνει καθαρά με το δέρμα και τον τύπο μαλλιών του καθένα. Ισως να περιέχει κατι το μαυρο σαπουνι που να σου δημιουργησε ερεθισμό.. Εγω εχω ευαίσθητο δέρμα στο πρόσωπο και λιπαρο και στο σωμα κανονικό.. Αλλα αφου σου έκατσαν καλύτερα της mastic spa και πάλι καλό ειναι μιας και ειναι σούπερ εταιρία:D
    Παντως αν ποτέ θελήσεις αλλη κρέμα απο τη natura siberica body desserts (που δε νομίζω χαχα) επελεξε την φραουλα-σοκολατα ειναι σαν γαλάκτωμα σχεδόν, απορροφαται αμέσως η συγκεκριμένη. Φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα!
    Μου κάνει εντύπωση πόσο προκατειλημμένη φαίνεται να είσαι απέναντι σε μία ξένη εταιρεία, σε αντίθεση με τα Mastic Spa η οποία ως ελληνική, συμπτωματικά, δεν σε απογοήτευσε σχεδόν καθόλου εν αντιθέσει με τη Natura Siberica! Νομίζω ότι η κριτική σου δεν είναι πολύ αντικειμενική και φαίνεται εξ'αρχής αυτό από το γεγονός ότι πιστεύεις ότι επικρατεί η άποψη "καλά ξένα προϊόντα" "άσχημα εγχώρια προϊόντα" . Προσωπικά, δεν έχω δοκιμάσει καθόλου προϊόντα της Mastic Spa επομένως δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη αν είναι καλά ή άσχημα τα προϊόντα της. Ούτε έχω κανένα προσωπικό όφελος να υποστηρίζω την Natura Siberica απλώς προσωπικά μου αρέσουν οι αντικειμενικές κριτικές. Νομίζω, επίσης, πως κακώς αμφισβητείς την ποιότητα των προϊόντων τους γιατί είναι πιστοποιημένα διεθνώς. Επιπλέον, υπάρχουν κι άλλες ακόμα πολύ αξιόλογες ελληνικές εταιρείες όπως είναι η Apivita, Korres που προσωπικά υπάρχουν προϊόντα που δεν κάνουν καθόλου δουλειά στην επιδερμίδα μου και άλλα που είναι καταπληκτικά! Επομένως, θεωρώ ότι θα μπορούσες να στοχεύσεις στα προϊόντα εξ'ολοκλήρου και όχι στις εταιρείες. Τέλος, αν δεν κάνω λάθος, η Natura Siberica στην Ελλάδα εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Αν παρατηρήσεις το όνομα στην απόδειξη είναι ελληνικό οπότε είναι πολύ πιθανό η εταιρεία να έχει έδρα στη Βουλγαρία (όπως πολλές στη Βόρεια Ελλάδα λόγω φορολογικών ελαφρύνσεων) και όχι να είναι βουλγαρικά τα προϊόντα!!

    Φιλικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το crush test ειναι μεταξυ των προιοντων που αναφερω εξου και το καθε προιον σε ξεχωριστη κριτικη..επειδη ειχα στην κατοχη μου προιοντα απο τις δυο αυτες εταιριες αποφασισα να κανω ενα crush test μεταξυ τους... απο τη mastic spa εχω ηδη τελειωσει την μασκα μαλλιων το αφρολουτρο το body butter και την σμηγματορρυθμιστικη κρεμα εν αντιθεση με τα natura siberica που δεν παει το χερι μου πλεον εκει και ειναι ολα γεματα! Οταν τα αγορασα στο instagram stories μου που εκανα unboxing ελεγα ποσο με εχουν ενθουσιασει οι μυρωδιες τους.... μετα που τα δοκιμασα ενα μηνα και...δεν εκαναν ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΕΜΕΝΑ! Το μονο που μου αρεσε ηταν το body scrub το οποιο μου τελειωνει κ θα το ξανααγορασω. Σαφως κ η natura siberica θα εχει καλα προιοντα (δεν αμφισβητω τις πιστοποιησεις της )τα οποια προφανως και δεν μπορω να τα αγορασω ολα για να δω και να πω την γνωμη μου αλλα ο λογος που τα αγορασα ηταν αν αξιζε τελικα ο ντορος για τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ προιοντα που τα εκθειαζαν ολοι. Εχω δει μια οδοντοκρεμα πολυ πρωτοποριακη και μια κρεμα ματιων που θελω να δοκιμασω καποια στιγμη και να κανω review. Στο σχολιο σου δεν μου αναφερεις ποια προιοντα εχεις εσυ δοκιμασει κ εαν σε αφησαν ικανοποιημενη ή οχι ετσι ωστε να δω και την δικη σου αποψη.
      Τελος δεν θεωρω οτι ειμαι προκατειλημμενη επειδη τα προιοντα τα αγορασα με τα χρηματα μου κ δεν μου τα εστειλε η εταιρια. Δεν θα εμπαινα λοιπον στον κοπο να δωσω 70 ευρω περιπου για να κανω μια μη αντικειμενικη κριτικη. Η ιδεα να κανω crush test μεταξυ των προιοντων της natura siberica και των mastic spa μου ηρθε αφου ειδα οτι δεν ενθουσιαστηκα τελικα....
      Σε ευχαριστω για το ενδιαφερον και που μπηκες στον κοπο να αφησεις το σχολιο σου!

      Διαγραφή
    2. Όπως το θέτεις έχεις δίκιο, απλώς μου έδωσες την εντύπωση ότι είσαι προκατειλημμένη απέναντι στη Natura Siberica και όχι επειδή σου έστειλαν οι εταιρείες τα προϊόντα, εξάλλου δεν το ανέφερα πουθενά αυτό. Απλώς και εγώ στη θέση σου αν μου έβγαιναν τόσα προϊόντα σκάρτα, πόσο μάλλον όταν τα πλήρωσα και τόσο ακριβά, ίσως να μην ήμουν πολύ αντικειμενική γενικά με την εταιρεία (όχι με τα συγκεκριμένα προϊόντα) αλλά φαίνεται την πήρα λίγο επιπόλαια την κριτική σου.
      Τώρα για να είμαι ειλικρινής, επειδή έχω ευαίσθητο μικτό δέρμα χρησιμοποιώ συγκεκριμένα προϊόντα και εταιρείες για το πρόσωπό μου και δεν ξέρω αν θα δοκίμαζα κανένα, όμως θα ήθελα να δοκιμάσω ένα ήπιο scrub προσώπου για το οποίο διάβασα καλές κριτικές. Δεδομένου ότι πρόσφατα ανακάλυψα την εταιρεία αυτή, έχω μόλις δοκιμάσει από τη σειρά Organic Shop το body scrub με brazilian coffee και ζάχαρη το οποίο είναι πολύ καλό και το χρησιμοποιώ και πριν αλλά κυρίως μετά το ξύρισμα και αφήνει το δέρμα πολύ απαλό και ενυδατωμένο και τη μάσκα μαλλιών με αβοκάντο και βιολογικό μέλι που αφήνει τα μαλλιά μου πολύ απαλά και χωρίς να ηλεκτρίζονται. Οπότε, προσωπικά, από αυτά τα 2 προϊόντα που έχω στην κατοχή μου και έχω δοκιμάσει, με έχουν αφήσει ικανοποιημένη με το παραπάνω.

      Διαγραφή
    3. Ναι τα body scrub ειναι πολυ καλα! Κ κανουν βαθυ peeling. Εμενα η επιδερμιδα μου ειναι πολυ παραξενη γιατι εχω λιπαρη επιδερμιδα με κυστικη ακμη και πολλα προιοντα δεν μου καθονται καλα δυστυχως! Δυσκολευομαι πολυ να βρω κατι να ταιριαζει στο προσωπο μου δυστυχως. Τωρα χρησιμοποιω ενα gel της avene που με εχει κατενθουσιασει!! Τραβαει ολη την λιπαροτητα. Εξαιρετικο!!!

      Διαγραφή
    4. Ναι τα body scrub ειναι πολυ καλα! Κ κανουν βαθυ peeling. Εμενα η επιδερμιδα μου ειναι πολυ παραξενη γιατι εχω λιπαρη επιδερμιδα με κυστικη ακμη και πολλα προιοντα δεν μου καθονται καλα δυστυχως! Δυσκολευομαι πολυ να βρω κατι να ταιριαζει στο προσωπο μου δυστυχως. Τωρα χρησιμοποιω ενα gel της avene που με εχει κατενθουσιασει!! Τραβαει ολη την λιπαροτητα. Εξαιρετικο!!!

      Διαγραφή
    5. Το gel της Avene το έχω δοκιμάσει και εγώ. Πραγματικά είναι εξαιρετικό, γενικά τα προϊόντα της Avene είναι πολύ καλά. Επειδή και εγώ έχω μικτή προς λιπαρή επιδερμίδα, θέλω να δοκιμάσω τα προϊόντα της Uriage, κυρίως ενυδατική κρέμα γιατί από καθαριστικό είμαι ικανοποιημένη. Δεν πολύ διαδεδομένα αλλά από προσωπική "έρευνα" νομίζω ότι είναι αντίστοιχα της Avene.

      Διαγραφή
  8. Έγραψες όλα όσα ήθελα να γράψω κι εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απλά σταματά να σαμποταρεις την natura siberica επειδή θέλεις να διαφημίσεις μια άλλη εταιρία. Όπως και να το κάνουμε είναι πολύ καλύτερη η natura siberica. Έχω δοκιμάσει αρκετά προϊόντα και έμεινα ικανοποιημενη. Είναι μια υπέροχη εταιρία και πολύ γνωστή μάλιστα. Λοιπόν η μάσκα μαλλιών συμφωνώ ότι μυρίζει άσχημα αλλά κάνει πολύ καλή δουλειά ( εάν τα δικά σου μαλλιά είναι φθαρμενα πάνε κάνε θεραπεία και κοψτα γιατί με μάσκες δεν θα κάνεις κάτι με την μια φορά που θα την βαλεις) επίσης και το μαύρο σαπούνι καθαρισμού είναι υπέροχο. Τι να σου πω λες ότι τα body butter δεν είναι καλά γιατί είναι λιπαρά ε τότε μην παίρνεις βούτυρο σώματος και πάρε μια απλή κρέμα που δεν είναι παχυρευστη, το βούτυρο σώματος το παίρνουμε για να είναι λιπαρά και παχυρευστο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πω πω , μπαινουν μεσα όλοι και υπερασπίζονται την εταιρεια, λες και ειναι δικιά τους. η κοπέλα καταρχήν ΠΛΗΡΩΝΕΙ για ολα τα προϊοντα, επομενως ειναι η πλεον αξιόπιστη. Επισης το τονιζει σε όλα τα Post, ότι εχει ιδιαιτερη επιδερμίδα και σε αυτη δεν καθονται καλά.Τωρα πως η καθε Βανα , Μαρα και Φαιη που τα παιρνουν χοντρα απο εταιρείες και ΔΕΝ ειναι επαγγελματιες σας πειθουν και εχουν γινει "gurus" με ξεπερνά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εγω να ρωτησω κατι? απο που τα πηρες τα natura siberica και δεν ειχαν ελληνικα ουτε ποσοτητα? σοβαρα τωραμου κανει λιγο καπως... εχω παρει απειρες φορες απο την επισημη ιστοσελιδα και δεν εχει καμια σχεση αυτο που περιγραφεις... καποια προιοντα μου αρεσαν καποια οχι αλλα αυτο με τις συσκευασιες οτι τα λενε μισα και κρυβουν λογια ειναι τελειως ψεμα... λες και σπονσοραρεις τη mastic spa ακουεται την οποια επισης εχω δοκιμασει και καποια μου αρεσουν καποια οχι, οπως και της natura... αλλα νομιζω παραειναι τραβηγμενα οπως τα γραφεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο την επισημη σελιδα της natura τα πηρα. Εξου κ η αποδειξη που εβαλα στην φωτο. Εχω βαλει κ φωτο οτι δεν γραφει συστατικα σε καποιο προιον καθολου κ στα υπολοιπα γραφει τα μισα συστατικα. Η αποδειξη ειναι στις φωτο.οποτε που ακριβως ειναι το ψεμα εφοσον εχω ανεβασει φωτογραφιες;;;

      Διαγραφή
  12. Κατσ την γνώμη μου είναι άθλια είχα πάρει όλοι την σειρά με τα μπερι και γέμισα σπιτάκια μόνο αρωμα έχει ωραίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή